Restoran

U skladu sa pojačanim poslovnim aktivnostima Kragujevca u poslednjih nekoliko godina, zbog čega je povećan i broj domaćih a, pre svega, stranih gostiju u gradu, među kojima su biznismeni, sportisti, filmski i građevinski radnici, turisti... ubrzano se razvija i ugostiteljska ponuda hotela “Zelengora”, koji svoje sadržaje neprestano prilagođava potrebama klijenata.

Tako je, krajem septembra 2011. godine, hotel “Zelengora” otvorio prvi restoran autentične italijanske kuhinje. Dakako, zadržan je i meni sa nacionalnim specijalitetima srpske kuhinje.

Enterijer restorana je arhitektonski i dizajnerski tako koncipiran da gosti istinski osete duh Italije u sred Kragujevca, baš kao u Rimu, Milanu, Veneciji, Đenovi ili kojem drugom gradu sa Apenina.

Zidove nežnih, pastelnih boja ukrašavaju mozaici i slike sa starovremenim detaljima iz italijanskih gradova i domova, a kroz prozore restorana pruža se pogled - s jedne strane na pešačku zonu, a s duge na zelenilo dvorišta unutar hotela. Prijatnu, intimnu atmosferu obogaćuje blaga rasveta promenljivih boja.

Gosti mogu da izaberu bilo koji prepoznatljiv specijalitet “A la cart” sa italijanskog ili srpskog podneblja.

Hrana sa izvanrednim kombinacijama različitih ukusa, salate, čije će Vas bogatstvo boja, vitamina i dresinga iznenaditi, paste i sosovi koji će dirnuti i najprefinjenija čula ukusa, bogat asortiman kvalitetnih vina iz najpoznatijih svetskih regija, savršene kafe, dezerti koji će zatvoriti taj čarobni krug, učiniće da se osećate posebnim i zadovoljnim.

Namirnice od kojih se spremaju jela su najboljeg mogućeg kvaliteta, tako da meso, povrće, paste, riba, voće... podležu strogoj selekciji.

Vinska karta je spoj ljubavi i strasti prema vinu, i godinama je negovana i proširivana tako da trenutno sadrži više od 60 etiketa iz skoro svih delova sveta: Francuske, Španije, Portugala, Severne Amerike, iz Čilea, Argentine, zatim Australije i, naravno, najviše iz Italije. Ponuda je zaokružena sa vinima sa prostora bivše Jugoslavije: iz Crne Gore, Hercegovine i Hrvatske .

Osoblje restorana je edukovano na brojnim treninzima koje je vodio jedan od naših najboljih somalijera, gospodin Igor Spajić. Prate se najnoviji trendovi u serviranju vina, a posebna pažnja posvećuje se na slaganje hrane i vina.

Naravno, ni vrhunska usluga Vas neće ostaviti ravnodušnim. Posebno ljubazno osoblje restorana pružiće sve od sebe da se osećate vrlo prijatno.

H.T.D. "Šumarice" d.o.o.

34000 Kragujevac, Branka Radičevića 22
Tel. +381 34 323 115 Fax: +381 34 336 462

www.sumaricedoo.com

e-mail: milenkoizknica@sumaricedoo.com

Hotel ZELENGORA

34000 Kragujevac, Branka Radičevića 22
Tel. +381 34 336 254 Fax: +381 34 336 185
e-mail: zelengora@sumaricedoo.com

Hotel ŠUMARICE

34000 Kragujevac, Desankin Venac bb
Tel. +381 34 336 180 Fax: +381 34 300 177
e-mail: milenkoizknica@sumaricedoo.com

Gradska kafana BALKAN

34000 Kragujevac, Branka Radičevića 22
Tel. +381 34 334 304 Fax: +381 34 336 462
e-mail: balkan@sumaricedoo.com

Socijalne mreže